Σάντουιτς με γαύρο καπνιστό και αγγούρι

Υλικα:

Γαύρος σε λάδι σε κονσέρβα – 240γ "Brivais Vilnis"

Ψωμί του τοστ – 5 φέτες

Πράσινο κρεμμύδι  - 5 λεπτά φτερά 

Σκληρό τυρί – 30γ 

Μαγιονέζα  - 30γ "Ριάμπα προβανσάλ"

Αγγουράκι φρέσκο – 1 τεμ

Σκόρδο – 1 σκελίδα

 

Αρχικά, ετοιμάστε όλα τα υλικά: πλύνετε καλά το κρεμμύδι, ανοίξτε την κονσέρβα  με γαύρο, ετοιμάστε το ψωμί, κόψτε την απαιτούμενη ποσότητα τυριού.

Ας πάρουμε το ψωμί του τοστ: πρέπει να το ανοίξουμε αραιά με έναν πλάστη. Αυτό γίνεται καλύτερα με φρέσκο ​​ψωμί, ώστε να θρυμματίζεται λιγότερο και να μην σπάει.

Τώρα πρέπει να κόψετε τις άκρες του ψωμιού με ένα μαχαίρι από όλες τις πλευρές.

Σχηματίζουμε ένα είδος φακέλου από ψωμί: πρώτα λυγίζουμε το κάτω μέρος του κομματιού προς τα μέσα.

Τώρα τυλίξτε την αριστερή πλευρά στο κέντρο.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία, τυλίξτε τη δεξιά πλευρά του ψωμιού στη μέση.

Παίρνουμε ένα φτερό κρεμμυδιού και σαν κλωστή δένουμε ένα φάκελο ψωμιού για να μην ανοίξει. Αυτό το κάνουμε προσεκτικά, καθώς το κρεμμύδι σπάει εύκολα.

Αφήνουμε τους έτοιμους φακέλους στην άκρη. Και  θα ασχοληθούμε με τη γέμιση, για την οποία, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, θα κόψουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες.

Ετοιμάζουμε το άλειμμα: βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα, και το τυρί τριμμένο στον λεπτό τρίφτη.

Ανακατεύουμε να πάρουμε μια ομοιογενή πάστα τυριού-σκόρδου-μαγιονέζας.

Γεμίζουμε τους φακέλους: παίρνουμε έναν, βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού άλειμμα, κολλάμε ένα ψάρι με την ουρά προς τα πάνω και βάζουμε μια φέτα αγγούρι, στριμμένη σε όλο του το μήκος.

Τοποθετούμε τα τελικά σάντουιτς σε ένα πιάτο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη! 

Ιστορικό