Παραδοσιακή σούπα "Μπορς"

 

Υλικά (για 4–5 μερίδες):

Νερό ή ζωμός (μοσχαρίσιος/κοτόπουλο) – 3 λίτρα

Πατάτες – 4–5 τεμ.

Λάχανο άσπρο – 300–400 γρ.

Έτοιμη σάλτσα για μπορς (με παντζάρι, καρότο, κρεμμύδι) – 1 βάζο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι, δάφνη.

Σκόρδο – 2 σκελίδες.

Άνηθος, μαϊντανός – για το σερβίρισμα

Προαιρετικά:

Κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο ή χοιρινό) – 300–400 γρ. (βράζουμε τον ζωμό πρώτα)

Εκτέλεση:

  1. Αν χρησιμοποιείτε κρέας, βράστε πρώτα τον ζωμό (40–60 λεπτά για κοτόπουλο, 1,5 ώρα για μοσχάρι).
  2. Σε βραστό ζωμό ή νερό προσθέστε τις κομμένες πατάτες και βράστε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  4. Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα για μπορς και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και δάφνη. Βράστε για 1-2 λεπτά.
  6. Στο τέλος προσθέστε λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  7. Αφήστε το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 15–20 λεπτά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας